12 feb. 2016 Steggerda HS1 – Tsjûkemarders HS1 : 3-0

“Kopje onder in De Duker”.
Steggerda, jaren terug uitkomend in de 1e klasse, maakte qua uitslagen tot nu toe minder indruk dan de voorgaande jaren waarin ze altijd in de top meedraaiden. We hebben daar wedstrijden tegen hen gespeeld waarin we volstrekt niet meekonden en alleen met het nodige geluk hen soms een puntje konden afsnoepen. Om onze hoge positie waar te maken hadden we er nu liefst 2 maar in ieder geval één moeten pakken. De enige kans die we hebben gehad om dat punt te pakken was in de tweede set. Daar serveerden we in de eindfase op een belangrijk moment fout en profiteerde Steggerda optimaal.
Voor de rest was het vooral een haperende servicepass die ons parten speelde en maakte dat we de wedstrijd volledig uit handen gaven. Als deze pass wel liep maakten we het vaak genoeg ook wel af.
Maar toch ook de credits voor Steggerda, zij speelden een hele degelijke wedstrijd en lieten zien over veel meer ervaring te beschikken. Lastige service, een paar hele goede aanvallers en een mid die ongestoord zijn gang kon gaan. Kortom, er was dus weinig te halen en de teleurstelling droop er af. Kwalijk was dat we het in de derde set op een wat hopeloze stand helemaal lieten lopen, dat kan en mag niet.
Setstanden: 25-18, 25-21 en 25-16.
Vrijdag opnieuw een zware klus: uit tegen Advendo. Zij verloren deze vrijdag ook en daardoor staan we nog steeds 2e. Echter, een hele horde achtervolgers komt nu wel heel dichtbij…


Top