19 feb. 2016 Advendo HS1 – Tsjûkemarders HS1 : 1-2

Er waren 3 wedstrijden gepland in ’t Paradyske in Langezwaag. Een laatste check bleek 2 wedstrijden op te leveren en na een bakje bleek onze wedstrijd de enige en was Advendo al mooi aan het inspelen toen wij de zaal binnendruppelden.
Het inspelen zelf beloofde ook al niet al te veel goeds en zo begonnen we slecht aan deze moeilijke uitwedstrijd tegen het één punt onder ons staande Advendo wat dit seizoen voor de competitie al haar thuiswedstrijden nog had gewonnen.
Op 10-2 achter maar een eerste time-out, het liep voor geen meter. Maar zie, het spel verbeterde, de instelling bleek prima en Advendo was toch kwetsbaar. Via 17-13 en 22-20 kwamen we dichtbij maar konden nèt niet toeslaan: 25-23 voor Advendo.
Nu waren we wel overtuigd van onze kansen en speelden verder een prima wedstrijd. Door o.a. een klein missertje van de scheids in ons voordeel en, niet te vergeten, een onnavolgbare smash van Jaap, achterover hangend “cross-court” binnen de 3 meter geslagen! (Don’t try this at home…) Winst met 26-28 en doelstelling gehaald: minimaal één punt mee terug naar Echten.
Ook de derde set was weer erg spannend. Op 23-23 bij de tweede time-out van Advendo met elkaar afgesproken dat we sowieso trots op ons spel zouden zijn ongeacht de afloop van die set. Maar na anderhalf uur weer setwinst, nu met 25-27 na matchpoints over en weer en dus handhaven we ons op de 2e plaats.
Vrijdag alweer tegen Steggerda. Vorige week kansloos van deze mooi volleyballende ploeg verloren. Nu revanche?
Overigens, na ons speelt Heren 2 tegen de koploper en ook dat belooft wat!


Top