26 feb. 2016 Tsjûkemarders HS1 – Steggerda HS1 : 2-1 Revanche!

Het was een wat vreemd programmaverloop: twee weken terug nog gespeeld tegen Steggerda en nu al weer de thuiswedstrijd. Toen een kansloze 3-0 nederlaag en nu gelukkig lange tijd een èchte wedstrijd. We hadden geruime tijd goed ingespeeld omdat Steggerda wat later arriveerde. Dat bleek echter nog geen garantie voor winst in de eerste set: Steggerda trok de lijn van de thuiswedstrijd goed door en zette 19-25 op de borden. Dat was een tegenvaller want Frans, startend op mid, had plechtig beloofd de bijzondere, ongrijpbare, midspeler van Steggerda uit te gaan schakelen. In de tweede set kwam Steggerda nog wel op voorsprong maar meer en meer trokken we het spel naar ons toe en de 25-23 setstand doet meer spanning vermoeden dan er in feite is geweest.
In de derde set kreeg Frans een herkansing door de gebruikelijke opstelling drie posities terug te draaien. Maar het leek meer aan de conditie van de spelers van Steggerda te liggen dat we gemakkelijk konden winnen met 25-17.
Mooie revanche in een erg leuke wedstrijd voor veel en enthousiast publiek omdat vóór en nà ons ook een wedstrijd werd gespeeld. En zo blijven we trots op die eervolle 2e plaats staan. In feite hebben Steevast en wij beide 12 wedstrijden gewonnen en 3 verloren, maar Steevast heeft veel vaker met 3-0 gewonnen en nog nooit met 3-0 verloren en staat daarom 4 punten op ons voor.
De topper uit tégen Steevast 3 stond voor 8 maart gepland maar is op ons verzoek uitgesteld naar 29 maart.
De eerstvolgende wedstrijd is nu 18 maart a.s. thuis tegen Flora, het team uit de Heerenveenster bloemenbuurt.


Top