29 mrt. 2016 Steevast HS3 – Tsjûkemarders HS1 : 3-0

Een topper die twee sets lang maar geen topper wilde worden. Lastige omstandigheden voor ons jonge team wat de ervaring mist om te dealen met een wedstrijd die gaat om de koppositie en die wordt gespeeld tegen een uit 11 man bestaande tegenstander die zich, ook langs de kant, luidruchtig weerde. Een tegenstander die opzettelijk, en tegen de regels, de hele wedstrijd “schermde” en een inderdaad ronduit slechte scheidsrechter die nog wel meer niet zag.
En tòch was het eigen schuld dat de eerste set verloren ging met 25-18. Heel veel persoonlijke fouten, en met name foutief serveren. En dat was nu juist het sterke punt van Steevast, die serve.
De tweede set ging met 25-12 verloren en een debacle dreigde.
Maar gelukkig konden we ons oprichten en werd de derde set acceptabel. Zelfs kansen op setwinst, maar dat mocht er nèt niet van komen. (25-23)
Dus de slag verloren maar natuurlijk niet de oorlog, we zullen proberen ons a.s. vrijdag te revancheren tegen WK in Jubbega.
Heel veel dank aan de supporters die de moeite namen ons te steunen, het is spijtig dat we er niet een mooiere wedstrijd van hebben kunnen maken!


Top