5 feb. 2016 Tsjûkemarders HS1 – Wordt Kwiek HS1 : 3-0

Het venijn zat hem deze wedstrijd niet in de staart, wèl in het verloop van de eerste set. Tegenstander Wordt Kwiek uit Jubbega is een goed volleyballend team wat vorig jaar boven ons was geëindigd. Vorige week hadden we verloren van Hevoc 3 en nu probeerden we uit alle macht de positieve flow van de eerdere thuiswedstrijden weer op te roepen. En dat slaagde maar matig, het begin was zwak en een time-out op 20-22 werd een uitdaging om opnieuw een sterke eindfase in te gaan. En we krégen het setpoint op 24-23, maar konden dit niet verzilveren. In een superspannende slotfase regende het setpoints over en weer en het kon echt alle kanten op. Eindelijk hadden we op 32-30 het geluk mee.
Ongetwijfeld heeft dit voor hen teleurstellende verloop meegespeeld want WK speelde zich in het vervolg zelf uit de wedstrijd door vele beslissingen aan te vechten, onderling verwijten te gaan maken en aanvallen geforceerd te willen afronden. Zelf speelden we ook niet geweldig maar konden toch set 2 en 3 na gelijkopgaande verlopen in de slotfase vrij eenvoudig winnen. Setstanden 25-17 en 25-18.
De uitslag was voor WK veel te wreed, ze hadden minimaal één punt verdiend. Met dit resultaat echter wippen wij weer over Advendo naar de 2e plaats. Een eerste van een serie echte tests volgt aanstaande vrijdag als we uit moeten spelen tegen Steggerda. Daarna volgen ook nog lastige uit-ontmoetingen tegen Steevast, Advendo, SNVV en Wordt Kwiek.
Hoe het ook gaat aflopen, we draaien tot nu toe een prachtige competitie, op bijna 2/3 doen we nog volop mee voor de bovenste plaatsen.


Top