8 jan. 2016 Tsjûkemarders HS1 – SNVV HS1 : 2-1

SNVV – Sint Nykster Volleybal Vereniging (ca. 200 leden!) speelde vorig seizoen nog in de 1e klasse. Ze konden het daar net niet redden en doen het dit seizoen bij ons in de 2e klasse goed.
Door feestdagen en ijzel (ze trainen op donderdagavond..) hadden ze een tijdje geen volleybal geraakt. Lastig te zeggen of het daar aan lag, maar hun start was ronduit dramatisch en voor ze het wisten was het 9-1 en via 17-5 werd het voor ons wel erg gemakkelijk 25-13.
We wisten dat ze sterk terug zouden komen. Maar jammer was wel dat we in de tweede set nooit uitzicht op een gunstig resultaat hebben gehad. (21-25)
SNVV kon niet doordrukken en maakte, net als in de hele wedstrijd, af en toe onbegrijpelijke missers. We konden zodoende de fraaie lijn van dit seizoen doorzetten met 25-17 winst in set 3.
Geflatteerd is het allemaal wel enigszins: 9 wedstrijden tot nu toe waarvan 6 thuis en 3 uit en alle betere tegenstanders thuis. Uit zal het allemaal nog knap lastig worden en ook de scheidsrechters daar zijn niet altijd van het niveau Petra/Jantsje.
Toch liet ook dit SNVV soms met knappe aanvallen zien dat het over veel potentie beschikt.
Vorig seizoen haalden we met de nodige moeite 21 punten uit 18 wedstrijden. De teller staat nu op 20 uit 9. Op dit statistiekje zijn de mannen wel een beetje trots!


Top